Cunit

Activitats

Agenda d’esdeveniments

Filtre d’esdeveniments

Si prefereix fer un filtrat d’esdeveniments, té l’opció de mostrar-los per proximitat (esdeveniments del mes actual) o en funció del mes que prefereixi. També podrà fer un filtrat per categoria.

Glossari

Li ajudem a comprendre millor els termes relacionats amb la nostra localitat.

Glossari
Festa Major d’hive

2019  GEN

20

Festes


Festa Major d’hivern de Sant Sebastià

La Festa Major d’hivern es celebra el 20 de gener, en honor al seu segon patró, Sant Sebastià.

Tradicionalment, aquesta festa era en honor de les feines de la pagesia ja que Cunit havia estat un poble on els conreus eren part important de la seva vida diària i font de l’economia local.

És un dia per a gaudir de la festa i les manifestacions tradicionals com els balls populars, les sardanes i el ball de bastons.

 

Programació 2019:

Dissabte 20 de gener

 


El Mes del Xató

2019  FEB

2

Gastronomia


El Mes del Xató

Durant tot el mes de febrer  es realitzarà la cuarta edició del Mes del Xató als restaurants de Cunit i Cubelles. En aquesta edición hi participen restaurants de Cubelles i  de Cunit, els quals presenten les ofertes gastronòmiques per a donar a conèixer un plat genuïnament propi de la zona: el Xató. 

Els restaurants participants a la campanya han elaborat un menú a preus assequibles, que oscil·len  al voltant dels 15 €- 20€.

La campanya manté l'incentiu dels sortejos de 18 dinars/sopars per a dues persones. Per acreditar aquesta assistència s’haurà d’omplir una paperetea de participació i valoració del Mes del Xató (les caselles amb els segells dels 2 restaurants) i es podrà lliurar a les oficines de Turisme de Cubelles o Turisme de Cunit o bé als restaurants participants.

Aquesta iniciativa es manté com a aposta de les regidories de Turisme de Cubelles i Cunit  amb una doble finalitat, d'una banda donar suport al sector de la restauració en temporada baixa i, per l’altra, potenciar la gastronomia com un dels actius turístics del Penedès Marítim.

 


Carnaval

2019  MAR

1

Cultura


Carnaval

És a punt de començar el Carnaval de Cunit que aquest any celebra el 31 Aniversari, amb una amplia programació, on destaca com a acte principal la Rua de Carrosses i Comparses el dissabte 2 de març.

PROGRAMA D’ACTES DEL CARNAVAL DE CUNIT 2019

 


Març de la Dona

2019  MAR

 

Cultura


Març de la Dona

Durant tot el mes de març es duran a terme diverses activitats de divulgació i sensibilització sobre igualtat de gènere a diferents equipaments municipals. 

Programa 2019:

 

 


Sant Jordi a Cunit

2019  ABR

23

Cultura


Sant Jordi a Cunit

La diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és una festa que amb els anys ha adquirit un to reinvindicatiu de la cultura catalana. Els carrers s'omplen de paradetes de venda de roses i llibres, símbols d'aquesta diada. A més, durant tot el mes d'abril, la Biblioteca Marta Mata organitza activitats culturals entorn als llibres i les roses.

 


VII  Xarel•lada al

2019  JUN

 

Gastronomia


VII Xarel•lada al Penedès Marítim

La Xarel·lada és una jornada dedicada a conèixer les característiques del xarel·lo, que és la varietat de raïm més cultivada a la D.O. Penedès. Aquest esdeveniment és una iniciativa proposada per Carme García,  sommelier fincada a Cunit, i organitzada amb l’Ajuntament de Cunit. Durant tota la jornada es podrà gaudir de diferents esdeveniments.

Aquest  esdeveniment es mostra de  promoció turística del territori del Penedès Marítim i dels productes de qualitat que ens dona la nostra terra.

Podeu veure el vídeo promocional a Cunit virtual.

 


Food Truck Festival

2019  JUL

 

Gastronomia


Food Truck Festival del Penedès Marítim

La regidoria de Turisme i Patrimoni organitza al mes de juliol el Foodtruck Festival. S'hi podrà trobar aproximadament 10  foodtrucks, també hi ha diverses activitats per a infants i concerts que amenitzen els dos dies. 

El Foodtruck Festival estarà ubicat a l'esplanada davant de l'estació de tren (Avinguda de la Font/Passeig Marítim). 

Programa d'actuacions musicals:

 


Rutes històriques p

2019  JUL

6

Cultura


Rutes històriques pel municipi

Dos rutes diferents per conéixer la història de Cunit. Aquestes rutes són guiades i gratuites, i es faran els dissabtes de juliol i agost. L'hora de sortida és a les 19h i punt de de trobada a l'Oficina de Turisme de Cunit al c/Francesc Macià 3.  

Ruta de la guerra civil al boom turístic i ruta " Cunit a l'època ibèrica 2.300 anys d´història".

 


Concerts musicals

2019  AGO

3

Cultura


Concerts musicals “Nits de Glòria"

Sota el nom Nits de Glòria, s’interpreta el cicle musical a la Masia Glòria durant el mes d'agost. L'entrada és gratuïta i l'aforament és limitat.