Cunit

Gastronomia

Coneguem Cunit a través del bon menjar

Galeria multimèdia

Visita la nostra galeria multimèdia per a conèixer més sobre la gastronomia del nostre municipi.

Veure galeria

Ruta gastronòmica

Descobreixi una a una les millors opcions gastronòmiques de Cunit

Tipic Cunitenc

Quins són els veritables plats típics que podràs trobar a Cunit? Vols saber les receptes per preparar-les sempre que vulguis?

Tipic Cunitenc
Gastronomia de Cunit

Gastronomia de Cunit

La cuina que es pot tastar a Cunit forma part d’ una cultura tradicional molt sàvia que atorga tanta importància als sentits com a la salut. Amb plats mediterranis per excel·lència, com l’all cremat de rap i l’arròs caldós de peix. La gastronomia local combina a la perfecció els sabors del mar amb els de la terra, fent del xató un dels seus màxims exponents. Per postres, sens dubte, el típic garrofí, un dolç exquisit, natural i artesà que farà les delícies de qualsevol que el tasti.

Cal fer una menció especial al xató, un plat que és alhora mariner i de pagès, com bé indiquen els seus ingredients: el peix - anxoves, bacallà, tonyina - i els extraordinaris productes nascuts de la terra - escaroles, olives, fruits secs, nyores -. L’oli d’oliva, base de la salsa, ho lliga i ho amoroseix tot amb el seu inconfusible sabor mediterrani.

Ruta gastronómica

La zona de la mediterrània destaca per una dieta basada en un elevat consum de productes d´ origen vegetal, tals com fruites, verdures i hortalisses, fruits secs, pa i altres cereals. Els pilars bàsics són el blat i l´ oli d´ oliva, fent un consum d´ aus i de peix més elevat que de carns vermelles i recomanant el vi com a beguda d´ acompanyament en quantitats moderades.

En definitiva, un concepte amb el qual es pot promoure “la cultura del bon menjar” i que es troba perfectament reflectit al municipi a través de la ruta gastronòmica “Coneguem Cunit, coneguem el bon menjar”. A través d´ un seguit de restaurants, pastisseries i cellers, la ruta gastronòmica de Cunit fusiona l´ innovació i la tradició, en un circuit que farà les delícies de tot aquell que apreciï la bona cuina. Una manera de potenciar la reactivació de l´ economia del municipi i d’afavorir una major captació del públic visitant.