Cunit

Enrere

Gastronomia

Tipic Cunitenc

Galeria multimèdia

Visita la nostra galeria multimèdia per a conèixer més sobre la gastronomia del nostre municipi.

Veure galeria

Ruta gastronòmica

Descobreixi una a una les millors opcions gastronòmiques de Cunit

PLAT ESTRELLA, XATÓ

PLAT ESTRELLA, XATÓ:

Recepta per elaborar un bon xató cunitenc (4 persones)

  • 2 escaroles fines
  • 100g de tonyina
  • 200g de bacallà esqueixat
  • 12 filets d´ anxova
  • Olives al gust (arbequines, sevillanes, negres d´ Aragó, etc.)
Per a la salsa
  • 12 nyores, rentades i posades en remull amb aigua calenta
  • 40g d´ avellanes torrades de l´ Alt Camp
  • 60g d´ ametlles torrades
  • 2 alls pelats (si tenen grill, s´ ha treure)
  • 1dl d´ oli d´ oliva

Preparació de la salsa

Piqueu els alls en el morter amb una mica de sal, poseu-hi els fruits secs i continueu picant fins que us quedi una pasta molt fina.Traieu la polpa de les nyores i poseu-la també en el morter. A partir d´ aquí es pot continuar muntant la salsa amb el morter o amb electrodomèstic tirant-hi l´ oli a poc a poc, com si fos una maionesa.Acabeu posant-hi el vinagre. La salsa ha de ser lligada però una mica més líquida per poder amanir més fàcilment.

Preparació del plat

Dessaleu el peix i poseu-lo en una escorredora. Per separat. Netegeu i renteu les escaroles deixant-les uns 10 minuts en remull. Escorreu-les a consciència (l´ aigua de les amanides disgusta les salses). Poseu l´ escarola en un bol i amaniu-la amb part de la salsa, remenant una bona estona perquè totes les fulles siguin cobertes d´ una fina capa de salsa.Disposeu l´ escarola en el centre del plat i distribuïu el peix al voltant, regant-lo amb una mica de salsa. Repartiu-hi per sobre unes quantes olives i gaudiu d´ aquest plat tan senzill com extraordinari.

POSTRE PER EXCEL·LÈNCIA DEL MUNICIPI

POSTRE PER EXCEL·LÈNCIA DEL MUNICIPI

Els garrofers han estat un dels fruiters més característics de l´ agricultura del municipi i, fins fa pocs anys, una part essencial del seu paisatge. D’ells en surt les postres més característic del municipi, els garrofins, que serveixen per recuperar un producte tradicional i totalment natural.Els garrofins es recomanen durant tot l’any. Són uns dolços exquisits, naturals i artesanals elaborats amb rovells d´ ou, farina, ametlla molta i l´ ingredient característic, la farina de la garrofa. Aquesta farina obté un aspecte i gust similar al cacau en pols després d´ una sèrie de tractaments com la deshidratació, el torrat del producte i la mòlta fina.

Preparació dels Garrofins

  • 1.000 gr. de llardons
  • 450 gr. de sucre
  • 6 rovells d´ ou
  • 1.000 gr. de farina
  • 20 gr. de farina de garrofa

Preparació del plat

S´ agafen tots els ingredients, excepte la farina convencional, i es barregen tots en un bol gran. Quan està tot barrejat s´ agafa la farina convencional i es torna a barrejar tot de nou. Es fa la forma del garrofí i es fica al forn prèviament calent.