Cunit

Enrere

Patrimoni

Les Masies de Cunit

Patrimoni Cunit

Si vols descobrir tota la riquesa del patrimoni de Cunit, no t’oblidis de visitar aquestes altres seccions:

Església de Sant Cristòfol

Sant Cristófol va ser una cristià màrtir que va portar, amb actitud valenta...

Més informació

Avenc de Sant Antoni

L’Avenc de Sant Antoni ès una petita cova situada prop de la masia del...

Més informació

Jaciment Fondo del Roig

L’Avenc de Sant Antoni ès una petita cova situada prop de la masia del...

Més informació
Les Masies de Cunit

Can Nicolau

Pertanyent al 1882, tenia grans superfícies de conreu de secà, però la producció va decaure quan la plaga de la fil·loxera va atacar els conreus. Actualment aquesta masia ofereix un servei de restauració. També són de caire agrari les Masies de Vila-seca i Puig de Tiula i de Santó.

Cal Pla

edificació modernista de caire residencial, construïda entre el 1911 i el 1929. Aïllada i amb una decoració inspirada en el gòtic civil, pertany al cicle de sortides “Tot Natura”, on s´ explica la construcció i els paratges que l´ envolten i els canvis que ha anat esdevenint amb el pas del temps. La Masia Rectoret, pertanyent també al segle XX, és residencial noucentista.

El Castell

A començament de segle s´ estava enrunant; el seu propietari, conegut com el “baró de Cunit”, el restaurà i el convertí en casa pairal. Restauracions posteriors han contribuït a la desaparició de qualsevol vestigi que delati una construcció medieval; així, ha perdut tot caire de castell, si bé ha mantingut una gran presència, cosa que ajuda a conservar la denominació popular de “castell”. [Imatges i records Cunit]. Element constructiu de gran rellevància al centre històric per les transformacions que va patir i per les mans per les que va anar passant.

Sant Antoni

Edificació senyorial de caràcter privat que a l´ actualitat està ocupada per l´ empresa “Bultaco Camp”, on durant tot l´ any es realitzen entrenaments amb motos de muntanya i d´ altres activitats d´ esbarjo. És un atractiu interessant pel turisme familiar i forma part de la Ruta del cicle   “Tot Natura”.

Can Torrents

Complex turístic rehabilitat que està emplaçat entre Cunit i Segur de Calafell. Consta de cases i apartaments i és un gran reclam turístic ja que, en actuar per Internet, atrau tant a turisme estranger com a nacional.